Yabancı Dil Eğitimi

İNGİLİZCE

Günhan Eğitim Kurumları Anadolu Lisesi hazırlık sınıflarında haftada 24 saat, 9,10,11. Sınıflarda 8 saat İngilizce dersi verilmektedir. MUN (Model Birleşmiş Milletler) kulübü üyesi olan öğrencilerimize verilen 2 saatlik eğitim bu derslerin dışındadır. Verilen dil eğitimiyle öğrencilerimizin sosyal ve akademik ortamlarda kendilerini rahatlıkla ifade edebilmeleri hedeflenmektedir. Öğrencilerimiz yarışmalara, yaz dil okullarına, yurtdışı gezilerine ve uluslararası projelere katılım anlamında desteklenmektedirler. MUN, ImaginationDestination, Debate Show, E-twinningProjects, SkypeDebates, Erasmus, ve Oxford yaz okulu her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen etkinliklerimizdendir.

Dünya çapında geçerliliği olan TOEFL, CAT,PET, FCE, IELTS gibi uluslararası sınavlara da hazırlanmak amaçlanmaktadır.  Tüm bu çalışmalara ek olarak İngiltere Bradford Üniversitesi akademisyenlerinden Andrew Nightingale ile online konuşma dersleri yapılmaktadır. Bu derslerde de konuşma becerisini desteklemek ve öğrencilerimizin uluslararası kültürlere aşinalığını arttırmaktır.

Ders materyalleri açısından gerçek hayatı sınıfa taşıyan ve zengin içeriğe sahip olan NationalGeographic Learning English yayınlarını kullanır. Bu yayınların yanı sıra online kitap okuma kaynakları olan MY EDU CLASS programı kullanılmaktadır. Değerlendirme her alanda olduğu gibi İngilizcede de önem taşımaktadır. Her dönem 1 tane olmak koşuluyla gelişim raporları dönem sonlarında diğer alanlarla birlikte öğrencilere ve velilere sunulur. Bu raporlarda öğrencilerin dönem sonunda edinmiş olması gereken kazanımlar değerlendirilir. Dilek ve temenniler öğretmen notlarında yabancı dil öğretmeni tarafından kaleme alınır.

ALMANCA

Günhan Kolejinde Almanca eğitimi 2. yabancı dil olarak Hazırlık sınıfında haftada 4 saat, 9.sınıflarda haftada 3 saat, 10. Ve 11. sınıflarda haftada 2 saat olarak verilmektedir.

Almanca derslerinde öğrencilerin seviyelerine göre belirlenmiş olan materyaller ile bilgisayar, internet, akıllı tahta gibi teknolojiler ve görsel-işitsel araçlar etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Ayrıca derslerde proje bazlı etkinlikler yapılmakta ve ödevler verilmektedir. Hedefimiz dört ana beceri olan dinleme, okuma, yazma ve konuşma alanlarında öğrencilerin kendilerini doğru, akıcı ve özgürce ifade etmelerini sağlamaktır. Öğrencilerimizin gelecekteki özel ve mesleki yaşantılarında çok daha avantajlı olmaları, çok dilli olmanın ayrıcalığını yaşamaları ve onların yeni kültürleri tanımaları amacıyla okulumuz ikinci yabancı dil eğitimine büyük önem vermektedir.