Eğitim Modelimiz

Yolu bilim, kültür ve sanattan geçenlerin durağı olan Özel Günhan Anadolu Lisesinin amacı, Türk Milli Eğitim Temel Kanunu’nda belirtilen amaçlara ulaşmış, yüksek öğrenime ve hayata hazırlayıcı tüm BİLGİ-BECERİ-TUTUM ve DAVRANIŞLARI kazanmış, sosyal insan olmanın gerektirdiği tüm alışkanlıkları davranış haline getirmiş; insan, çevre, ülke ve dünya sorunlarına duyarlı, demokrasiye inanmış, Atatürkçülüğü içselleştirmiş, yetenek ve ilgisi doğrultusunda yöneldiği alanda bilimsel araştırma yapabilen, bilimsel düşünebilen, akademik benliği gelişmiş, Türkçeyi doğru ve etkili kullanabilen, spor ve güzel sanatların bir dalıyla üst düzeyde ilgilenen bireyler yetiştirmektir.

Bunun yanında öğrencilerin yabancı dil kurallarını kullanarak Dünya’yı anlamaları ve bu noktada eleştirel bir biçimde düşünce yapısına sahip olmaları amaçlanır. Güçlü eğitim kadrosuna sahip olan okulumuz,pedegojik bakımından donanımlı öğretmenlerimiz, öğrencilerimizi sadece TYT ve AYT sınavlarına değil yaşam sınavlarına da hazırlar.

Eğitimdeki hedefimiz kendini doğru ifade eden özgür ruhlu öğrenciler yetiştirmektir. Eğitim programımızda ilk etapta Milli Eğitim Bakanlığınınyönerge ve amaçları dikkate alınır. Ders saati sayıları, her yıl için uygun görülen derslerden artırılmak suretiyle takviye edilir.