Yabancı Dil Eğitimi

İNGİLİZCE

Günhan Eğitim Kurumları İlköğretim Okulunda her sınıfta haftada 12 saat İngilizce dersi verilmektedir. Derslerimiz temel İngilizce dersi ve konuşma dersleri olarak ikiye ayrılmıştır.

Uluslararası İngilizce öğretmenlerimiz ortak planlama yaparak CEFR ( Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve) programı felsefesi doğrultusunda etkinlikler oluşturmaktadır. Uluslararası öğretmenlerimiz tam zamanlı okulumuzda bulunup, öğrencilerimizin İngilizceyi günlük yaşamlarının bir parçası olarak görmesi amacıyla ders saatleri haricinde gezilerde, yemek saatlerinde, oyun saatlerinde, bahçe ve etkinlik zamanlarında da öğrencilerimizle birlikte olurlar.

Kurumumuzda  (PrimaryYears Program) PYP’nin tutum, beceri ve kavramları başarıyla desteklenir. Derslerde role playing (drama), örüntü, boyama, kes yapıştır elişi, matematik ve mantık gibi aktivitelere yer verilerek PYP’nin temel mesajı olan “Hayat boyu öğrenenler” kavramı gerçekleştirilir.

PYP çalışmalarımıza ek olarak Uluslararası bilinci oluşturmak, farklı kültürleri tanımak ve çeşitli küresel problemlere dikkat çekme, sağlıklı ve düzgün bir yaşam tarzı edinme gibi önemli amaçlarla ürettiğimiz uluslararası projelere sahibiz. Projelerimizde materyal tasarımı, materyal alışverişi, ders içi etkinler, Web 2.0 araçları ile teknolojinin dahil edilmesinin yanı sıra yurt dışından farklı okullarla Skype bağlantıları kurarak öğrenenlerimizi video konferanslara da dahil ederiz. İngilizcelerini geliştirmek adına attıkları büyük bir adım olan bu konferanslarda çocuklarımızın diğer ülkelerden kişilerle görüşmeleri, onlarla tanışmaları ve özellikle duydukları heyecan görülmeye değerdir.

Okulumuz bu kapsamda e-twinningve Erasmus programlarına yer vermektedir. Tüm bu çalışmalara ek olarak İngiltere Bradford Üniversitesi akademisyenlerinden Andrew Nightingale ile online konuşma dersleri yapılmaktadır. Bu derslerde konuşma becerisi desteklenir ve öğrencilerimizin uluslararası kültürlere aşinalığını artar.

Kurumumuzda Cambridge YLE sınavları uygulanmaktadır. Her yıl British Side ile yapılan Cambride Sınavları, öğrencilerimiz için genel geçer bir ölçme değerlendirme çerçevesi sunmaktadır.

Günhan Koleji İlkokulu ders materyalleri açısından gerçek hayatı sınıfa taşıyan ve zengin içeriğe sahip olan NationalGeographic Learning English yayınlarını kullanır. Bu kaynakların yanı sıra online kitap okuma portalı olan MY EDU CLASS kaynakları dakullanılmaktadır.(Newsletter) Veli Bilgilendirme Bültenleri velilerimiz ile düzenli olarak  paylaşılır. Okul içerisinde yaptığımız çalışmaları şeffaf bir şekilde velilerimizin de takip edebilmesi sağlanır. Bu çalışmalar daha sonra öğrencilerimize, konuları tekrar etmek istediklerinde yol gösterici kaynaklar olarak hizmet vermektedir. Yine bu çalışmalar yıl sonundaportfolyo etkinliği olarak velilerimize görsel olarak sunulur.

Değerlendirme her alanda olduğu gibi İngilizcede de önem taşımaktadır. Her dönem 1 tane olmak koşuluyla gelişim raporları dönem sonlarında diğer alanlarla birlikte öğrencilere ve velilere sunulur. Bu raporlarda öğrencilerin dönem sonunda edinmiş olması gereken kazanımlar değerlendirilir. Dilek ve temenniler öğretmen notlarında yabancı dil öğretmeni tarafından kaleme alınır.

1. YABANCI DİL ALMANCA EĞİTİMİ

Günhan Kolejinde Almanca eğitimi 2. yabancı dil olarak 3. ve 4. sınıflarda haftada 2 saat olarak verilmektedir.

Almanca eğitimi oyun, şarkı, kukla, drama, rol alma-canlandırma, çizgi filmler, hikâye anlatımı ve benzeri yollar ile yapılmaktadır. Derslerde proje bazlı ödevler verilerek öğrencilerin ders dışında da dil etkinliklerini eğlenerek yapmaları sağlanmaktadır.Amacımız;Almancanın temel kavramlarını öğrenmelerini sağlamak, dinleme ve dinlediğini anlama ile konuşma becerilerini geliştirmek, en önemlisi dili sevdirmektir.