Yabancı Dil Eğitimi

İNGİLİZCE

Günhan Eğitim Kurumlarının ortaokul kademesinde 5,6 ,7.sınıflara haftada 12 saat İngilizce dersi verilmektedir. 8. sınıfta 9 saat konuşma ve LGS odaklı İngilizce dersleri verilmektedir. Derslerimiz temel İngilizce dersi ve konuşma dersleri olarak ikiye ayrılmıştır. Uluslararası İngilizce öğretmenlerimiz, ortak planlama yaparak CEFR ( Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve) programı doğrultusunda etkinlikler oluşturmaktadır. Uluslararası öğretmenlerimiz, okulumuzda  tam zamanlı bulunarak  öğrencilerimizin İngilizceyi günlük yaşamlarının bir parçası olarak görmesini sağlamaya çalışırlar .Bu amaçla ders saatleri haricinde gezilerde, yemek saatlerinde, oyun saatlerinde, bahçe ve etkinlik zamanlarında da öğrencilerimizle birlikte olurlar.

5,6,7. sınıflarda dersler ; role playing drama, kendi materyalini yaratma, sunum teknikleri, eleştirel düşünme, araştırma, sorgulama ve çözüm üretme teknikleri üzerine temellendirilmiştir. Bunun yanı sıra bütüncül müfredat uygulanarak İngilizce ile diğer dersler ilişkilendirilir. İngilizce ders müfredatında; matematik, örüntü, mantık, fen bilgisi, sosyal bilimler gibi alanlara   yer verilmiştir. Her yıl Pi gününde coşkuyla yaptığımız geleneksel“Pİ KELİME Pİ İŞLEM” yarışması, “GÜNHAN DEBATE SHOW” isimli münazara etkinliğimiz bütüncül müfredatımızın örneklerindendir.

Uluslararası bilinci oluşturmak, farklı kültürleri tanımak ve çeşitli küresel problemlere dikkat çekmek, sağlıklı ve düzgün bir yaşam tarzı edinmek gibi önemli amaçlarla ürettiğimiz uluslararası projelere sahibiz. Projelerimizde materyal tasarımı, materyal alış verişi, ders içi etkinler, Web 2.0 araçları ile teknolojiyi etkin kullanmanın  yanı sıra yurt dışından farklı okullarla Skype bağlantıları kurarak öğrenenlerimizi video konferanslara da dahil ederiz. İngilizcelerini geliştirmek amacıyla attıkları önemli  bir adım olan bu konferanslarda  çocuklarımızın diğer ülkelerden kişilerle görüşmeleri, onlarla tanışmaları ve bundan  duydukları heyecan görülmeye değerdir. Okulumuz bu kapsamda e-twinning, ve Erasmus programlarına yer vermektedir. Tüm bu çalışmalara ek olarak İngiltere Bradford Üniversitesi akademisyenlerinden Andrew Nightingale ile online konuşma dersleri yapılmaktadır. Bu derslerle de amacımız ,öğrencilerimizin konuşma becerisini desteklemek ve onların uluslararası kültürlere aşinalığını arttırmaktır.

Öğrencilerimiz, İngilizce öğretmenlerimiz eşliğinde  her yıl  İngiltere’nin Oxford şehrinde düzenlenen , farklı kültürlerden akran öğrencilerle bir arada bulunabilecekleri  “dil edinim gezisi”ne katılmaktadırlar. İki hafta boyunca yarım gün yoğun İngilizce dersleri alarak dil gelişimlerine katkıda bulunurlar.

Kurumumuzda Cambridge sınavları YLE, CAT,PET,FCE uygulanmaktadır. Her yıl British Side ile yapılan Cambride Sınavları, öğrencilerimiz için genel geçer bir ölçme değerlendirme çerçevesi sunmaktadır. Bunun yanında LGS odaklı etütler ve deneme sınavları her hafta uygulanmaktadır.

Ders materyalleri açısından gerçek hayatı sınıfa taşıyan ve zengin içeriğe sahip olan National Geographic  Learning  English yayınlarını kullanır. Bu yayınların yanı sıra online kitap okuma kaynakları olan MY EDU CLASS programı kullanılmaktadır. (Newsletter) Veli Bilgilendirme Bültenleri velilerimiz ile düzenli olarak paylaşılır. Okul içerisinde yaptığımız çalışmaların ,şeffaf bir şekilde velilerimiz tarafından takip edilebilmesi sağlanır. Bu çalışmalar daha sonra öğrencilerimize, konuları tekrar etmek istediklerinde yol gösterici kaynaklar olarak hizmet vermektedir. Yine bu çalışmalar, yıl sonunda portfolyo etkinliği olarak velilerimize  sunulur.

Değerlendirme her alanda olduğu gibi İngilizcede de önem taşımaktadır. Her dönem 1 tane olmak koşuluyla gelişim raporları dönem sonlarında diğer alanlarla birlikte öğrencilere ve velilere sunulur. Bu raporlarda öğrencilerin dönem sonunda edinmiş olması gereken kazanımlar değerlendirilir. Dilek ve temenniler öğretmen notlarında yabancı dil öğretmeni tarafından kaleme alınır.

1. YABANCI DİL ALMANCA

Günhan Kolejinde Almanca eğitimi, 2. yabancı dil olarak 5, 6 ve 7. sınıflarda haftada 2 saat olarak verilmektedir.

Yabancı dil eğitim sistemimiz ; öğrenci merkezli olup  modern öğretim metotlarına dayalı ve bireysel farklılıkları dikkate alan bir  anlayışla, öğrenmeyi zevkli hale getirerek yabancı dili aktif olarak kullanabilen bireyler yetiştirmeyi amaçlar. Bu amaç doğrultusunda dersler, yarışmalar, oyunlar, hikaye anlatımı ve benzeri yöntemlerle yapılmaktadır. Ödevler zaman zaman proje şeklinde verilerek öğrencilerin ders dışında da dil etkinliklerini eğlenerek yapmaları sağlanmaktadır.

Yabancı dillerde hedefimiz, dille ilgili sevgi, istek ve merak uyandırarak, öğrencilerimizin edindikleri dil yapılarını okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerilerinde aktif olarak ve özgüvenle kullanmalarını sağlamaktır.