Yabancı Dil Eğitimi

YABANCI DİL EĞİTİMİ

Okulumuzda İngilizce dil eğitimi önemli bir yere sahiptir. Uygun pedagojik yaklaşımlar ve dil öğrenimi konusundaki literatüre hakim kadromuz tarafından İngilizceyle yeni tanışan öğrencilerimize önce yabancı dili sevdirmek,  dile karşı merak uyandırmak ve eğlenceli bir şekilde hayatın içinde öğretmek hedeflenmiştir. İngilizce sadece ders saatleri içerisinde değil, yemeklerde söylenen şarkılar ve kelime oyunları gibi İngilizce sözcükler, kavramlar okulumuzun günlük akışı içerisinde de aktif olarak kullanılmaktadır.

Anaokulumuzda çocukların Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarına önem vermenin yanısıra, bilgisayar destekli İngilizce dil eğitimi ile yabancı dile ilgilerini arttıracak, öğrenme istek ve merakı yaratacak, dinleme, anlama ve konuşma becerisi kazanacakları ortamlar sunulmaktadır.

Puppet (Kukla), Flashcards, Storycards ve CD kullanımıyla görsel ve işitsel çalışmalar yapılmakta olup role-playing çalışmalarıyla öğrenciler bilgiyi anında kullanarak öğrenmektedir. Zengin orijinal İngilizce film arşivi bulunan kurumumuzda, çalışmalar anaokulu programı ile paralel götürüldüğü için öğrenciler ana dillerinde öğrendiklerinin büyük çoğunluğunu yabancı dilde de farkında olmadan öğrenirler.

Özel Günhan Anaokulunda öğrenciler, 5 yaşından itibaren öğretmenleri rehberliğinde, haftalık ve aylık proje çalışmalarına katılırlar. Böylece araştırma yapmaya ve öğrenmeye meraklı, yaratıcı, üretken, estetik beğenileri gelişmiş, yararlı hobileri olan, teknoloji ile barışık, sağlıklı sosyal ilişkiler kuran; topluma, insana ve doğaya saygılı birer birey olarak hayata hazırlanırlar.

Günhan Eğitim Kurumları Anaokulunda tüm yaş gruplarında her gün en az iki ders İngilizce eğitimi verilmektedir. Uluslararası İngilizce öğretmenlerimiz ortak planlama yaparak CEFR programı felsefesi doğrultusunda etkinlikler oluşturmaktadır.

Uluslararası öğretmenlerimizin tam zamanlı okulumuzda bulunup, öğrencilerimizin İngilizceyi günlük yaşamlarının bir parçası olarak görmesi amacıyla ders saatleri haricinde gezilerde, yemek saatlerinde, oyun saatlerinde, bahçe ve etkinlik zamanlarında da öğrencilerimizle birlikte olurlar.

Bol eğlence ve kahkaha ile geçen derslerde, role-playing (drama), çeşitli oyunlar, boyama, matematik, örüntü, kes-yapıştır ve el işi (craft) vb. aktivitelere yer verilerek (PRIMARY YEARS PROGRAM)  PYP’ninprofil, tutum, beceri ve kavramları da desteklenir.

Günhan Koleji Anaokulu PYP’yibaşarılı uyguladığı gibi, ders materyalleri açısından gerçek hayatı sınıfa taşıyan ve zengin içeriğe sahip olan NationalGeographic Learning English yayınlarını kullanır.

Uluslararası bilinci oluşturmak, farklı kültürleri tanımak ve çeşitli küresel problemlere dikkat çekme, sağlıklı ve düzgün bir yaşam tarzı edinme gibi önemli amaçlarla ürettiğimiz projeler de Anaokulunda tüm yaş gruplarında uygulanmaktadır.

(Newsletter) Veli Bilgilendirme Bültenleri velilerimiz ile düzenli olarak 2 haftada bir paylaşılır. Okul içerisinde yaptığımız çalışmaları şeffaf bir şekilde velilerimizin de takip edebilmesi sağlanır. Bu çalışmalar daha sonra öğrencilerimize, konuları tekrar etmek istediklerinde yol gösterici kaynaklar olarak hizmet vermektedir. Yine bu çalışmalar yıl sonundaportfolyo etkinliği olarak velilerimize görsel olarak sunulur.