LGS Hazırlık Programı

LİSEYE GEÇİŞ SINAVI HAZIRLIK PROGRAMI

Günhan Kolejinde, yenilenen sınav sistemine uyumlu , analitik düşünmeyi temel alan, ezberden uzak akademik bir program uygulanmaktadır. Başarı için doğru bir planlama, kesintisiz takip ve değerlendirme son derece önemlidir. Bunun için de öğrencilerimizin ilerleyişleri “Bireysel Eğitim Koçları” tarafından takip edilmekte, bu süreçte gerekli görüldüğünde bireysel ya da kitlesel düzenlemeler yapılmaktadır. Amacımız, okul dışında hiçbir dershane, etüt merkezi ya da özel derse ihtiyaç duyulmadan kurumumuzda uygulanan özel bir eğitim  sistemiyle öğrencilerimizi en iyi şekilde sınava hazırlamaktır.

‘‘Öğrencinin eksik kaldığını düşündüğü ya da eğitim koçları tarafından öğrenme eksikliği tespit edilen konularda tüm eğitimler okulumuzun kendi bünyesinde verilmektedir.’’

Liseye Geçiş Sınavı Hazırlık Programı ; okullar açılmadan önceki 2 hafta , yarıyıl tatilinde 1 hafta uygulanan” hızlandırma programı ve hafta sonu kurs programı”nı içermektedir. Öğrencilerin ya da eğitim koçlarının gerekli gördüğü durumlarda ek ders saatlerinde esnek olan kurumumuz, akademik başarı için bütün bu  imkanları kendi bünyesinde herhangi bir ek ücret olmadan sağlamaktadır. Uyguladığımız eğitim modelinde MEB Okul Programı ile Sınava Hazırlık Programı birleştirilmektedir.

Sınava yönelik neler yaparız?

• Öğrencilerin istekleri ya da eğitim koçlarının gerekli gördüğü konuların tekrarı
  • Uygulamalı soru çözümü,
  • Branş denemeleri,
  • Soru çözüm teknikleri,
  • Türkiye geneli deneme sınavları uygulanmaktadır.
  • Kazanım Odaklı Hafta İçi ve Hafta Sonu Etüt Programı
  • Sınav Öncesi Genel Tekrar Kampları
  • Yarı Yıl Tatilinde Hızlandırma Programı
  • Haftalık Bireysel Ders Çalışma Programı
  • Soru Çözüm Günleri
  • Konu Tarama Sınavları
  • Türkiye Geneli Sınavlar
  • Bireysel Koçluk Sistemiyle Öğrenci Takibi
  • Bireysel Ödevlendirme ve Ödev Takibi
  • Sınav Kaygısı ve Motivasyon Çalışmaları
  • Tercih ve Yerleştirme Dönemlerinde Bireysel Rehberlik çalışmaları yapılmaktadır.

Eleştirel ve yaratıcı düşünme becerilerini kullanmada inisiyatif sahibi, kişisel gelişimlerini desteklemek için güçlü yönlerini değerlendirebilen , sınırlarını zorlayabilen; disiplinler hakkında derin bir bilgi birikimine ve özgürlükçü bir anlayışa sahip olan bireyler yetiştirmek amacıyla hazırlanan eğitim programımız, 5. sınıf itibariyle başlayan 6, 7 ve 8. sınıfta akademik yoğunluğu artan dinamik bir programdır.

8.sınıfta branş dersleri, bireysel ilgilere cevap verecek şekilde seçmeli hale getirilmektedir. Şubat ayı sonunda tüm derslerde müfredat konuları tamamlanarak genel tekrar çalışmaları yapılmaktadır. Eğitim- öğretim yılı boyunca tüm ortaokul sınıflarında Ara Değerlendirme, Süreç Değerlendirme, Genel Değerlendirme sınavları (GIS) uygulanmaktadır. LGS grubu öğrencilerimiz ayrıca düzenli aralıklarla kurumsal yayınevleri tarafından hazırlanan LGS deneme sınavlarına tabi tutulmaktadır.

Eğitim-öğretim yılı başında, rehberlik birimimiz tarafından velilerimize ve öğrencilerimize “LGS Bilgilendirme Toplantısı” , süreç içinde “ Stres ve Kaygıyı Azaltma ”, “Doğru Tercih Yapma” gibi konularda seminerler verilmektedir. Ayrıca yine rehberlik birimimiz tarafından öğrencilerimizin motivasyonlarını arttıran çeşitli etkinliklerin yanında “Kariyer Günleri” , “Okul Gezileri” gibi seminer ve etkinlikler düzenlenmektedir.

Sınav sonrası tercih döneminde , öğrenci ve velilerimizle bireysel görüşmeler yaparak uzman kadromuz sayesinde hedef, istek ve puanlar doğrultusunda en uygun ve en doğru tercihleri yapmaları için özel destek vermekteyiz.