Satranç Odası

SATRANÇ ODASI
Satranç ,stratejik düşünme becerisini, hafızayı ve hayal gücünü geliştiren, davranışların sonucunu tahmin etmemizi sağlayan, her yaş gurubunun oynayabileceği bir oyundur.

Satrancın akademik performans ile doğrudan ilişkisi olduğunun ortaya çıkması, eğitim sisteminde önemli bir yer almasını sağlamıştır. Satranç, çocukların eğlenerek oynarken planlama, seçenekleri değerlendirme, imgeleme, odaklanma, analiz, öngörü ve kuramsal düşünme gibi becerilerinin gelişmesine de yardımcı olmaktadır.

Okulumuzda, anaokulunda başlayan satranç dersini üst guruplarda da devam ettirmekteyiz.  Yetenek, istek ve ilgileri doğrultusunda öğrencilerimizi okul takımlarına yönlendiriyoruz. Böylece takım müsabakalarında ekip çalışmasının, iş birliğinin ve birlik duygusunun gelişmesine de yardımcı olunmaktadır. Satranç dersleri, milli takım satranç takımı antrenörleri tarafından öğrencilerimize verilmektedir.

NEDEN SATRANÇ?

• Satranç insanları bir araya getirme gücüne sahiptir.
  • Satranç kazanmayı ve kaybetmeyi öğretir.
  • Satranç çocuklara eylemlerinin sonuçlarını idrak etmelerinde yardımcı olur.
  • Satranç odaklanmaya yardımcı olur.
  • Satranç okullar için harika bir eğitim aracıdır.
  • Satranç yaratıcılığı geliştirir.
  • Satranç öz güveni artırır.
  • Satranç problem çözme yeteneklerini geliştirir.
  • Satranç beynin her iki tarafını da çalıştırır.
  • Satranç baskı altında sakin kalmayı öğrenmeye yardımcı olur.