Günhan Anaokulunda Yaşam

*Gün 08.00’de çocukların anne-babalarıyla veya servislerle okula gelmeleriyle başlar.

*Anaokulu sınıfları, ev ve okul ortamını bir arada yaşatacak donanımda düzenlenmiştir.

*Okulumuz da sabah kahvaltısı saat: 08.40’ ta başlar 09.20’de biter. Öğlen yemeği saat 12.00 ile 13.00 saatleri arasındadır.Yemekler okulumuzun mutfağında pişer.İkindi kahvaltısı saati 15:00 ile 15:45 dir. Tüm öğünler anaokulumuzun yemekhanesinde yenir.

*Öğretmenlerimiz kendi alanlarında uzman öğreticidir.Öğretmenlerimizin çocuklara yaklaşımı;onları hayata hazırlamak,paylaşımcı,öz bakım becerisi gelişmiş, kendine güvenli,saygılı çocuklar yetiştirmektir.

*Türkçe dil etkinlikleri eğitim programımızın önemli bir bölümünü alır.Ana dilini düzgün konuşma,günlük olaylarla ilgili sohbet,dil yeteneğinin gelişimi ve yeni kavramlar öğrenme bunlardan bazılarıdır.

*Serbest zaman etkinliklerinde resim yapılır, oyun hamurlarına biçimler verilir ya da ilgi köşelerinde oyunlar oynanır.

*Bedensel etkinliklerde çocuğun vücudunu dengeli ve koordineli bir biçimde kullanma, paylaşma, kurallara uyma yetenekleri geliştirilir.

*Sanat etkinliklerinde renk, biçim, duyu ve estetik gelişimini ve yaratıcılığı sağlayacak eğlenceli çalışmalar yapılır.

*Deneyler, gözlemler, ilk kez tanışılan bilimsel ve doğal olgular merak duygusu uyandırır ve araştırmayı alışkanlık haline getirmeyi hedefler.

*Kavram, çizgi, dikkat, algı ve bellek gelişimini destekleyici çalışmalar ile okul olgunluğu kazandırılır.

*Müzik ve dans etkinlikleri de ritim ve estetik duyguları geliştirilir, müzik ve hareketin birleştirilmesi sağlanır.

*Bilgisayar artık yaşamın ayrılmaz bir parçası olduğundan, laboratuvarda bilgisayarla oynayarak bu çağdaş aygıtın işlevleri öğrenilmeye başlanır.

*İngilizce, okulumuzda gündelik yaşamda yerini alır. Oyunlarda, şarkılarda ilk İngilizce sözcükler ve kavramlarla tanışılır.

*Anaokulunda eğitin 16.00 ‘da sona erer. Ertesi güne yeni oyunlarla, şarkılarla, ilgi çekici ve eğitici birçok etkinlikle yeniden başlamak üzere…

*Okulumuzda çocuklar nöbetçi öğretmen eşliğinde saat:18,30’a kadar  kalabilirler.